Info

Postzegels verzamelen is een hobby die door velen over de hele wereld beoefend wordt. Dit kan in allerlei vormen. Wat u ook maar verzamelt, het kan, alles is mogelijk. Van landenverzamelingen tot thematische verzamelingen; dit zijn verzamelingen over een thema, bijv. luchtvaart, naaimachines, treinen, vuurtorens, enz. U kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk want al die zaken zijn wel eens afgebeeld. U kunt natuurlijk gestempeld of postfris verzamelen of op brief; dat wordt door velen gedaan.
Onze vereniging is in 1959 opgericht en bestaat dus al ruim 60 jaar; we tellen ongeveer 55 leden.
Elke vierde dinsdagavond is er een thema-avond van 19.30-21.30 en elke tweede zondag is er een ruilochtend van 9.30-12.00. Dit vindt allemaal plaats in ons clublokaal: Buurthuis St. Joris, Cypresstraat 58, 6101 JX Echt. Alles is gratis te bezoeken en u bent altijd welkom.
Als vereniging zijn we lid van een overkoepelend orgaan: SVF (=SamenwerkingsVerband Filatelie) en via de SVF aangesloten bij de bond KNBF. (=Koninklijke Nederlands Bond van Fialatelisten-Verenigingen)
Als u lid van onze club bent dan kost dat 25,- euro per jaar. Maar daarvoor krijgt u 11x het maandblad “Filatelie” met de post in huis. Zo blijft u op de hoogte van al het nieuws.
Onze vereniging heeft een eigen veiling, rondzenddienst en nieuwtjesdienst. Via de rondzenddienst krijgt u boekjes met zegels in huis, waaruit u zegels kunt kopen. De nieuwtjesdienst zorgt ervoor, dat u alle nieuwe uitgiften van uw verzamelgebied krijgt.
Onze club is van oudsher dé vereniging in het Midden-Limburgse op postzegelgebied. Interesse?
Secretariaat:
Hub Bellen
Tel: 046-4585187
Email: hub.bellen@outlook.com